Shutterstock

Nieuws Voer

Emotie ebt wat weg uit voermarkt

5 April 2022 - Stef Wissink

Na een hectische periode op de voermarkt lijken de gemoederen iets tot bedaren te komen. Hoewel de handel goed doorloopt is de emotie van de afgelopen weken iets naar de achtergrond verdrongen, zo merken handelaren op.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Waar er een tijdje wat vrees bestond dat er mogelijk een periode kwam waarin voer onvoldoende beschikbaar was, lijkt die angst wat minder te zijn geworden. Hoewel er nog altijd veel onzekerheid heerst lijkt het erop dat er in ieder geval op korte termijn voldoende voer beschikbaar is. Dit zorgt voor iets meer rust in de markt. Afnemers lijken wat minder hamstergedrag te vertonen en nemen volgens handelaren meer een houding aan van 'we zien wel hoe het loopt'.

Prijzen stabiel
Tot dalende prijzen leidt de situatie vooralsnog niet, zeker omdat veel product nog wel altijd goed gevraagd is. Zo is het aanbod van snijmaïs nog altijd niet groot en is er een goede vraag vanuit veehouders en biomassacentrales. De indicatieprijzen blijven stabiel staan op €77,50 per ton. Ook kuilgras was de afgelopen periode goed gevraagd en noteert stabiel op het hoge niveau van €72,50.

Ook de indicatieprijzen voor overige ruwvoerders blijven stabiel. Stro blijft staan op €132,50 per ton, weidehooi op €185 per ton, zwenk op €145 per ton en Engels raaigras op €130 per ton.

Bijproducten blijven goed gevraagd
Ook de prijs voor bierbostel blijft deze week stabiel. Na een flinke periode waarin de stijgingen aaneen werden geregen blijft de indicatieprijs nu staan op €3,55 per procent droge stof. De vraag naar het product is onverminderd goed. Ook aardappelbijproducten zijn de afgelopen week flink in prijs verhoogd. Hoewel het aanbod recent zeker daar was, liep de vraag nog wat sneller op. Veehouders rekenen met de rantsoenen en aardappelbijproducten blijkt met de hoge tarwe- en maïsprijzen een goed energie alternatief.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden