Royal A-ware

Nieuws Overname

A-ware koopt toetjesmaker Hollebeekhoeve

6 April 2022 - Klaas van der Horst

Royal A-ware neemt 'De Hollebeekhoeve' in Kruibeke (België) over. De zuivelonderneming heeft hier een akkoord over bereikt met de curator van het op 15 maart failliet verklaarde bedrijf.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

A-ware neemt de installaties over en biedt medewerkers de mogelijkheid in dienst te treden bij A-ware. "Het faillissement is voor alle betrokkenen zeer vervelend. Met name voor de medewerkers leidt dit tot grote onzekerheid. Wij hebben de betrokkenen inmiddels een baan aangeboden. Samen met hen richten we ons nu op het herstarten van de activiteiten in Kruibeke. Op korte termijn ontvangen alle stakeholders hierover meer informatie", aldus Jan Anker, CEO Royal A-ware.

Royal A-ware is al enkele jaren actief in België. Deze overname in Kruibeke biedt het zuivelbedrijf kansen om de groeiambitie in België te versnellen en het past tevens in de strategie om klanten te bedienen met een zo'n breed mogelijk productassortiment. Daarnaast biedt het groeikansen voor de huidige melkleveranciers van A-ware in België. Zo ontstaat opnieuw ruimte voor nieuwe melkveehouders.

Extra melk gevraagd
Sinds november 2021 produceert Royal A-ware melkpoeder in Aalter. Door middel van de nodige investeringen wordt de capaciteit van de fabriek dit jaar fors uitgebreid, om uiteindelijk ieder jaar 40.000 ton melkpoeder en 40.000 ton room voor de boterproductie te produceren. De melk die wordt verwerkt in Aalter haalt A-ware op bij melkveehouders uit de omliggende regio's.

Daarnaast heeft A-ware een vestiging in Merchtem. Hier worden verse room, slagroom, culinaire (kook)room, plant-based room, ijs en milkshake-mixen geproduceerd voor professionele eindgebruikers als chocolatiers en industriële verwerkers.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden