KWS

Aangeboden door KWS

Effectieve en veilige zaadbehandeling voor maïs

12 April 2022

INITIO Bird Protect 'Next Generation' combineert INITIO, dat zorgt voor een vlotte kieming en jeugdontwikkeling met een nieuw vogelbeschermingsmiddel.

Dit middel geeft een bittere smaak aan het zaad en jonge planten, waardoor vogels het niet oppikken. Daarnaast is het voor diegene die ermee werkt ook veiliger omdat er met een minder schadelijke zaadbehandeling wordt gewerkt.

Onderzoek aan de basis van introductie
INITIO Bird Protect 'Next Generation' is uitgebreid en succesvol getest op 250 proefvelden. De combinatie bestaat niet uit gewasbeschermingsmiddelen, maar uit stoffen die door de plant worden opgenomen en zorgen voor een bittere smaak van zaad en kiemplantje. Daardoor laten de vogels de zaden en kiemplanten links liggen.

Proef INITIO Bird Protect 'Next Generation': behandeld versus onbehandeld (uitgepikt).

Veiliger voor die er mee werkt
INITIO Bird Protect 'Next Generation' is absoluut veilig en gebruiksvriendelijk voor de personen die met het maïszaad werken, zoals loonwerkers. Zij worden maximaal beschermd omdat gewasbeschermingsmiddelen in INITIO Bird Protect 'Next Generation' ontbreken.

Maïszaad voorzien van nieuwe behandeling
Wie reeds eerder dit seizoen maïszaad met de bestaande INITIO Bird Protect heeft besteld, krijgt deze ook gewoon geleverd. Er zijn daarnaast ook al tienduizend zakken maïszaad voorzien van de nieuwe behandeling.

Demovelden voor brede introductie
Op 25 locaties in de Benelux worden dit seizoen demovelden ingezaaid met maïsrassen met alleen een standaard behandeling, de huidige INITIO Bird Protect en de INITIO Bird Protect 'Next Generation'-versie. Zo kunnen telers in mei en juni zelf met eigen ogen het resultaat bekijken.

 

De nieuwe INITIO Bird Protect 'Next Generation' is per direct te bestellen en op korte termijn leverbaar op de rassen Giulio, Papageno, Megusto, Benedictio, Genialis, Haiko en Camillo.

Wilt u meer informatie over deze nieuwe innovatieve maïszaadbehandeling? Neem dan contact op met uw KWS adviseur. U vindt zijn gegevens op www.kws.com/nl/nl.

Deze businesscase is powered by:
Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox