Vreugdenhil Dairy Food

Nieuws Melkprijzen

Vreugdenhil speert omhoog in melkprijsvergelijker

12 April 2022 - Wouter Baan

Ook zonder wintertoeslag is Vreugdenhil in staat de koppositie te pakken in de melkprijsvergelijker van Boerenbusiness. De melkpoederproducent voert over maart een behoorlijk forse verhoging door.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De kale melkprijs van Vreugdenhil stijgt met €3,25 naar €48,09 per 100 kilo. Dit is berekend op basis van de standaard vet- en eiwitgehaltes en een jaarleverantie van 1 miljoen kilo. In de Boerenbusiness Melkprijsvergelijker gaat Vreugdenhil daarmee ruimschoots aan kop. Het verschil met DOC Kaas, de nummer twee in de ranglijst, bedraagt meer dan €1,20. 

Ook over een langere periode keert Vreugdenhil een relatief hoge kale melkprijs uit. Samen met Cono bedraagt het gemiddelde tussen april 2021 en maart 2022 meer dan €40 per 100 kilo, terwijl de rest daaronder staat. 

Maximaal net onder €50
Inclusief de maximaal te behalen premies en bonussen, stijgt de melkprijs van Vreugdenhil naar €49,59 per 100 kilo. In de maximale vergelijker staat de producent op dit moment tussen FrieslandCampina en DOC Kaas in. Bij Vreugdenhil is de maximale bonus €1,50, wat in vergelijking tot de andere zuivelverwerkers beperkt is. Dit komt doordat de poederproducent geen bijzondere melkstromen hanteert.

Kijkend naar de markt, dan profiteert de melkprijs van Vreugdenhil van de recordhoge melkpoederprijzen. De DCA-notering voor magere melkpoeder (food) noteert boven het niveau van €4.200 per ton en de markt voelt solide aan. Volle melkpoeder noteert ruim boven de grens van €5.000 per ton. Dit terwijl de prijzen in het verleden nooit boven het niveau van €4.000 wisten uit te stijgen.

Grondstofwaarde naar €70
Op basis van de weeknoteringen van magere melkpoeder en boter ligt de grondstofwaarde van melk rond het niveau van €70 per 100 kilo. De uitbetalingsprijzen liggen ruim onder dit niveau. Enerzijds komt dit doordat de contractprijzen veelal op (soms fors) lagere niveaus zijn afgesloten. Ook zijn de kosten van verwerkers voor energie en transport fors toegenomen, waardoor hun marges minder ruim zijn dan soms op het eerste oog lijkt.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden