Shutterstock

Nieuws Melkproductie

Voorjaarspiek ver weg in Nederlandse melkaanvoer

12 April 2022 - Wouter Baan

De Nederlandse melkaanvoer viel in maart opnieuw lager uit dan in dezelfde maand het jaar daarvoor. Daarmee wordt de trend in de nationale melkproductie voortgezet. De gehaltes dalen nog sneller dan het volume. Bovendien is van een seizoensmatige productiestijging geen sprake. Integendeel zelfs.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Afgelopen maand verwerkten Nederlandse zuivelfabrieken in totaal 1.184.805 ton melk. Dit is een daling van 2,5% ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Daarmee is de daling groter dan in februari, toen bedroeg het verschil met het jaar daarvoor nog 1,5%. Dit relatief kleine verschil is een gevolg van de extreem koude weersomstandigheden in 2021.

Net als het volume daalde ook het vetgehalte in maart: van 4,57% tot 4,52%. Het geproduceerde vetvolume daalt zodoende met 3,51% tot 53.562 ton.

Nog geen seizoenstijging zichtbaar
Wat opvalt, is dat het geproduceerde dagvolume tegen het seizoenpatroon in neerwaarts beweegt. In maart bedroeg de dagproductie namelijk 37.061 ton melk, tegenover 38.051 ton in februari. Ook in januari lag het geproduceerde dagvolume hoger dan in maart. Waarschijnlijk stijgt het dagproductievolume weer, naarmate het mooie voorjaarsweer standhoudt en de temperaturen verder oplopen.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden