Shutterstock

Analyse Voer

Handel in ruwvoer is vrij rustig, snijmais gevraagd

12 April 2022 - Stef Wissink

De handel in ruwvoer is deze week vrij kalm. De aanvang van het groeiseizoen en de wat naar de achtergrond verdreven angst over voerbeschikbaarheid zorgen voor een kalmer marktverloop dan enkele weken geleden. De vraag naar goede snijmaïs en bierbostel blijft op peil.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Handelaren spraken vorige week al over een rustig marktverloop en aan die situatie is weinig veranderd. Het aanstaande grasseizoen zorgt voor een vrij kalme vraag naar kuilgras (jongveekwaliteit) en hooi. Ook de vraag naar stro wordt als vrij rustig getypeerd. Het aanbod van stro is bovendien wat groter, zowel uit Frankrijk als uit eigen land. De prijzen blijven vooralsnog stabiel. De handel heeft de fors gestegen kosten voor transport verdisconteert in de prijzen. De indicatieprijs voor stro staat deze week op €132,50 per ton en die van weidehooi op €185 per ton.

Goed kuilgras is wel gevraagd, evenals goede snijmais
De vraag naar goed kuilgras en goede snijmaïs blijft wel onafgebroken sterk. Kuilen voor jongvee zijn er genoeg, maar goede kuilen liggen niet voor het oprapen. De prijzen blijven op een hoog niveau staan. De indicatieprijs voor snijmaïs zet zelfs nog een kleine stap omhoog en staat op €80 per ton. Die van kuilgras komt uit op €72,50 per ton.

Bierbostel is nog altijd goed gevraagd en de wachttijden ongewijzigd. Links en rechts wordt bierbostel in het begin van het grasseizoen wat ingewisseld, maar er zijn ook veehouders die bierbostel als alternatief in de rantsoenen opnemen. Het is duidelijk dat er geregeld aan de rantsoenen gepuzzeld en gerekend wordt. De indicatieprijs voor bierbostel blijft deze week stabiel op €3,55 per procent droge stof. De markt lijkt wat beter in balans dan enkele weken terug. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox