Shutterstock

Nieuws Voer

Handel in ruwvoer vrij rustig, snijmaïs gevraagd

19 April 2022 - Stef Wissink

In de ruwvoerhandel is aan de marktstemming weinig veranderd. De handel loopt redelijk door. De vraag naar snijmais springt het meest in het oog, deze blijft goed en het aanbod is niet groot.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Handelaren merken op dat hoewel de handel doorloopt, het niet erg druk is. De start van het weideseizoen lijkt de stemming wat te beïnvloeden. Vooral snijmaïs blijft gevraagd en na de opmars van de afgelopen periode houden de prijzen op een hoog niveau stand. Het aanbod snijmaïs is bovendien klein. Veehouders zijn vanwege de hoge voerprijzen en onzekere omstandigheden zuinig op het aanwezige voer. De indicatieprijs voor snijmaïs ligt evenals vorige week op €80 per ton. Ook goede graskuilen worden nog altijd weinig aangeboden en de indicatieprijzen liggen hiervoor stabiel op €72,50 per ton. 

De vraag naar stro is vrij rustig en het aanbod iets ruimer. De indicatieprijs voor stro zakt lichtjes met €2,50 per ton naar €130 per ton. Het lijkt erop dat er links en rechts nog redelijk wat meer stro beschikbaar is dan eerst gedacht en de start van het weideseizoen zorgt ervoor dat de vraag op het moment wat rustiger voelt. De prijzen voor overige ruwvoerders als zwenk (€145 per ton), veldbeemd (€135 per ton), weidehooi (€185 per ton) en Engels raaigras (€130 per ton) blijven stabiel.

Wat meer voeraardappelen beschikbaar
Ondertussen is het aanbod voeraardappelen de afgelopen week wat ruimer. Er worden wat restpartijen opgeruimd en ook de verwerkende industrie biedt op het einde van het seizoen wat meer schillen aan. De indicatieprijzen blijven vooralsnog gelijk op zo'n €45 per ton.

De vraag naar bierbostel blijft redelijk doorlopen, maar de markt oogt wat minder verhit dan een maandje terug. Links en rechts verdwijnt bierbostel (de komende periode) uit het rantsoen, wat de opwaartse druk op de prijzen heeft doen verdwijnen. De indicatieprijzen voor bierbostel blijven voor de derde week op rij onveranderd staan op €3,55 per procent droge stof.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden