Agrifoto

Nieuws melk

Melkprijs breekt door grens €50 bij FrieslandCampina

25 April 2022 - Klaas van der Horst

FrieslandCampina heeft heeft de garantieprijs voor mei met maar liefst €4,00 per 100 kilo verhoogd. Daarmee wordt opnieuw een record gebroken, want voor het eerst wordt bij het bedrijf de €50,00-barrière geslecht, en dat ook met een royale marge.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Met een garantieprijs over mei van €52,50 per 100 kilo komt niet alleen deze melkprijs ruim boven de €50,00 per 100 kilo uit, ook de kale melkprijs doet dat. Volgens de Boerenbusiness melkprijsvergelijker komt die voor mei uit op €51,73 per 100 kilo. De weidemelkprijs gaat naar €53,23 per 100 kilo, terwijl de maximale melkprijs naar €56,43 per 100 kilo gaat. Deze laatste prijs geldt alleen voor de groep leden die PlanetProof-melk kan leveren.

Achterblijvende melkaanvoer
De verhoging van de garantieprijs is volgens FrieslandCampina gebaseerd op hogere melkprijzen van enkele referentiebedrijven in de afgelopen periode en op de verwachting dat de boerderijmelkprijzen van de referentiebedrijven verder stijgen. Dit komt door het achterblijven van de melkaanvoer in de Europese Unie en de aanhoudende vraag naar zuivelproducten.

FrieslandCampina verhoogt ook de biologische garantieprijs. Die gaat voor mei met €1,75 omhoog naar €55,50 per 100 kilo. Daardoor ligt deze prijs nog maar €3,00 per 100 kilo boven de gangbare garantieprijs. Deze verhoging is eveneens gebaseerd op hogere biologische referentieprijzen in de afgelopen periode, alsmede op de verwachting dat de biologische boerderijmelkprijzen van de referentiebedrijven verder stijgen door de aanhoudende vraag naar biologische zuivelproducten. Volgens de Boerenbusiness biomelkprijsvergelijker gaat de biologische melkprjs van FrieslandCampina bij een volume van 1 miljoen kilo naar €57,18 per 100 kilo. Normaliter publiceert Arla als eerste de melkprijs voor een nieuwe maand. Ditmaal is FrieslandCampina eerder dan de Noord-Europese concurrent.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden