jadimages / Shutterstock.com

Nieuws Melkaanvoer

Melkproductie VS opnieuw in het rood

26 April 2022 - Wouter Baan

De melkproductie in de Verenigde Staten bleef ook in maart onder het niveau van vorig jaar. Wel houden Amerikaanse melkveehouders weer meer koeien aan, nu de prijzen oplopen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De melkproductie in de 24 grootste staten van de Verenigde Staten bedroeg in maart 8.527.536 ton. Dit is een daling van 0,4% tegenover dezelfde maand vorig jaar. Hoewel de verschillen beperkt zijn, laat de melkaanvoer nu al voor de derde achtereenvolgende maand een daling zien. In het eerste kwartaal van dit jaar lag de aanvoer per saldo 1% onder het niveau van 2021.

Oplopende melkprijs 
De daling houdt verband met de krimp van de veestapel. Afgelopen maand telde de VS 8,9 miljoen melkkoeien, een daling van 60.000 vergeleken met een jaar eerder. Ten opzichte van februari laat de melkveestapel wel weer een lichte stijging zien van 15.000 koeien. Die houdt waarschijnlijk verband met een krap aanbod 'worstkoeien', ingegeven door de oplopende melkprijzen (klasse 3) die nu omgerekend dik in de €40 noteren. Het is echter nog te vroeg om te concluderen of de stijging in melkkoeien een trend is. Het Amerikaanse landbouwministerie heeft die verwachting wel onlangs uit gegeven. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden