Shutterstock

Analyse Ruwvoer

Wat meer aanbod van kuilgras en bierbostel

26 April 2022 - Stef Wissink

De handel in ruwvoer loopt op een redelijk prijsniveau door. De prijzen voor vrijwel alle voeders zijn stabiel, al lijkt het aanbod van kuilgras en bierbostel momenteel wel iets groter te zijn.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Ruwvoerhandelaren zijn gezien de tijd van het jaar niet ontevreden over de volumes die worden omgezet. De vraag naar producten als snijmaïs, goed kuilgras en bierbostel blijven op een mooi niveau doorlopen. De vraag naar stro is wel wat rustiger. Door het mooie weer van afgelopen weken loopt er veel vee buiten en hebben veehouders minder stro nodig. 

Stro goed beschikbaar
In het veld valt bovendien te horen dat stro op het moment redelijk goed beschikbaar is. Dat de prijzen vooralsnog niet zakken, wordt teruggevoerd op de gestegen transportkosten. Deze worden in de verkoopprijs aan de veehouder doorgegeven. De indicatieprijzen voor stro blijven stabiel op €130 per ton.

Goede snijmaïs blijft nog altijd goed gevraagd en veehouders die mogelijk wat 'over' hebben, zijn desondanks zuinig op de voorraad. De indicatieprijs voor snijmaïs blijft stabiel op €80 per ton. Goed kuilgras blijft ook gevraagd, maar mindere kuilen (en balen) worden met het aanbreken van het nieuwe seizoen meer aangeboden. De indicatieprijs voor kuilgras daalt licht, tot €70 per ton. 

Overige ruwvoeders, zoals zwenk (€145 per ton), veldbeemd (€135 per ton), weidehooi (€185 per ton) en Engels raaigras (€130 per ton), laten stabiele indicatieprijzen zien.

Markt voor bierbostel beter in balans
De markt voor bierbostel ontspant verder. Brouwerijen draaien met hoge capaciteit en bierbostel lijkt ook beter beschikbaar te zijn. Tegelijkertijd zijn veehouders zeer kritisch op iedere euro die aan voer wordt uitgegeven en worden de rantsoenen continu doorberekend. Langzaamaan neemt vers gras een groter deel van de eiwitvoorziening voor rekening en wordt de behoefte aan bierbostel wat minder. Het zorgt momenteel voor een stabiele marktsituatie, al geven insiders aan dat voor de komende weken mogelijk een kleine prijscorrectie in het verschiet ligt.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden