Shutterstock

Nieuws Kalverhouderij

Subsidie voor alternatieve kalverketen

28 April 2022 - Redactie Boerenbusiness

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland stelt op 16 mei eenmalig een subsidieregeling open voor koplopers in de kalverketen. Hiervoor komen bedrijven in aanmerking die een proefproject willen opzetten om de gezondheid en duurzaamheid van de keten te verbeteren.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Voor geïnteresseerden belegt RVO.nl op 12 mei een bijeenkomst in Lutten. Daar wordt ook toelichting gegeven op de regeling. De bijeenkomst vindt plaats bij Erick Back, die naar eigen zeggen al bezig is met een maximaal toekomstgericht bedrijf. Het idee is dat geïnteresseerden, die willen werken aan een meer toekomstgerichte kalverketen in Lutten ook contacten leggen met andere geïnteresseerde ondernemers.

Totale subsidie €10 miljoen
Samenwerking met ketenpartners en een goed projectplan zijn belangrijke voorwaarden om subsidie te kunnen krijgen, stelt de Rijksdienst. Het totale budget voor de projecten is €10 miljoen. De beste projectplannen kunnen tussen €75.000 en €1 miljoen krijgen, per project.

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft al vaker te kennen gegeven dat het graag ziet dat de Nederlandse vleeskalverhouderij verandert. Verhoging van de diergezondheid, verbetering van het dierenwelzijn en minder diertransporten zijn daarbij belangrijke aandachtspunten. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden