Shutterstock

Nieuws Melkprijs

Ook Arla geeft flinke boost aan melkprijs

28 April 2022 - Wouter Baan

Ook Arla voert de melkprijs voor mei stevig op, met een historisch grote verhoging. Net zoals bij FrieslandCampina, gaat de kale melkprijs door de grens van €50 per 100 kilo.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De Scandinavische zuivelcoöperatie verhoogt de melkprijs bij Nederlandse melkveehouders met €4,30 naar €50,55 per 100 kilo. Dit is berekend bij de standaard Nederlandse vet- en eiwitgehaltes en een jaarleverantie van 1 miljoen. In de melkprijsvergelijker van Boerenbusiness staat Arla nog altijd onder zuivelcoöperatie FrieslandCampina, maar het verschil in mei is wel kleiner geworden.

Inclusief bonussen en premies, loopt de uitbetalingsprijs maximaal op tot €53,70 per 100 kilo. Hoewel Arla in de melkprijsvergelijker niet tot de groep koplopers behoort, heeft het bedrijf zich wel geconformeerd aan een standaard dividend van €1,50.

'Welkome verhoging voor leden'
Bij Arla spreken ze over een significante verhoging van de melkprijs die welkom is bij de leden van de coöperatie om de stijgende kosten voor voer, kunstmest en energie te kunnen compenseren. Met deze verhoging ontstaat meer ruimte om kortetermijninvesteringen te kunnen doen en operationele kosten in de dure voorjaarsmaanden te kunnen opvangen.

De melkprijsverhoging vloeit voort uit de snel gestegen zuivelprijzen, waarbij zowel boter, kaas als melkpoeder tot recordniveaus zijn gestegen. Ondertussen heeft de markt wel wat gas terug genomen, maar voor hogere melkprijs is wel degelijk ruimte. De grondstofwaarde van melk is op basis van de valorisatie van boter en magere melkpoeder immers opgelopen tot boven de €60 per kilo.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden