Milcobel

Nieuws Zuivel

Kaasuitlevering Milcobel tijdelijk gestokt om listeria

28 April 2022 - Klaas van der Horst

Milcobel heeft de productie en uitlevering van consumentenkazen in de vestiging in Moorslede tijdelijk stilgelegd vanwege een listeriabesmetting in een van de pekelbaden. Benadrukt wordt dat geen onveilige producten de handel of consument hebben bereikt.

Dit artikel lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Op de Europese rapid alert voor consumentenproducten is zodoende ook geen waarschuwing uitgegeven. De besmetting is naar voren gekomen bij interne kwaliteitscontroles in één van de zeven pekelbaden, die recent met verse pekel gevuld was. De listeriabesmetting bedroeg minder dan een tiende van de wettelijke norm. Toch heeft Milcobel direct maatregelen genomen.

'Productie snel hervatten'
Er zijn extra ontsmettingen uitgevoerd, uitgebreide analyses gemaakt van de producten en de producten met enige vorm van besmetting worden meteen vernietigd. Volgens de laatste metingen is er geen listeria meer vastgesteld. Milcobel hoopt daarom dat eind deze week de productie en leveringen kunnen worden hervat.

Voor klanten kunnen de maatregelen enig ongemak opleveren, omdat alle kazen van de fabriek in Moorslede eerst getest moesten worden. Door de vertraagde uitlevering, moest de productie voor een aantal dagen worden stilgelegd. Er kon door de langzamere afvoer namelijk geen verse kaas meer bij. Milcobel geeft wel aan dat er nog kazen worden uitgeleverd vanuit het pakhuis in Brugge.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden