Michael D Edwards / Shutterstock.com

Nieuws Melk

Biologische melkprijs Arla steekt boven de rest uit

28 April 2022 - Klaas van der Horst

De biologische melkprijs heeft gemiddeld genomen moeite om het tempo van de prijsstijgingen in de gangbare zuivelmarkt bij te houden. Bij Arla is het echter een ander verhaal.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Bij de Scandinavische zuivelreus Arla komt de biologische melkprijs, blijkt uit de Boerenbusiness biomelkprijsvergelijker, uit op een bedrag van €63,42 per 100 kilo. Dat is bijna €13 meer dan de gangbare melkprijs, en maar liefst €6 boven de vergelijkbare melkprijs van FrieslandCampina. 

Arla heeft de biologische melkprijs voor mei met €3,55 verhoogd, vergeleken met de maand april. FrieslandCampina deed €1,75 bij de melkprijs van april op. De Nederlandse marktleider voor biologische melk, Eko-Holland, heeft nog iets bescheidener verhoogd. Bij deze coöperatie ging de voorschotprijs voor de maand mei naar €57,80 per 100 kilo, bij een jaarleverantie van 1 miljoen kilo melk.

Grootste biologische melkplas ter wereld
Arla heeft, naar eigen zeggen, de grootste biologische melkplas ter wereld. Het gaat in totaal om een volume van zo'n 1 miljard kilo. De meeste biologische melkveehouders van Arla zijn gevestigd in Scandinavië en Groot-Brittannië.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden