Bel Leerdammer

Nieuws Melk

Leerdammer vervolgt sprintje met melkprijs mei

4 Mei 2022 - Klaas van der Horst

Lactalis Leerdammer vervolgt voor mei het inhaalsprintje dat het een maand eerder inzette met de melkprijs. Voor mei komt €3,60 per 100 kilo bij op de melkprijs, waardoor het qua basisprijs weer net achter FrieslandCampina uitkomt. Het is nog geen toppositie, maar het bedrijf komt ook niet meer achteraan, zoals in maart.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Door de laatste verhoging komt de kale melkprijs van Leerdammer volgens de Boerenbusiness Melkprijsvergelijker uit op €51,68 per 100 kilo, wat precies €0,05 lager is dan het voorschot dat FrieslandCampina uitbetaalt. Met de weidemelkprijs van €53,68 per 100 kilo komt Lactalis Leerdammer evenwel boven FrieslandCampina uit. DOC Kaas en A-ware moet het nog wel vóór zich dulden. De Leerdammer-leveranciers die alle toeslagen meepakken, kunnen maximaal bijna €55,00 per 100 kilo beuren: €54,93 om precies te zijn. Dit komt mede door een Vlog-toeslag van €1,25 per 100 kilo. Leerdammer noemt het laatste kwartje een markttoeslag.

Vlog-plusje
Die werd ingesteld toen het bedrijf er in eerste instantie niet in slaagde genoeg omschakelaars naar een Vlog-rantsoen te werven. Nu tikt deze toeslag een beetje meer bij de gestegen voerkosten. De meeste verwerkers betalen een Vlog-premie uit van €1,00 per 100 kilo, maar recent verhoogden zowel Arla als A-ware hun Vlog-toeslag van €1,00 naar €1,50 per 100 kilo.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden