Royal A-ware

Nieuws melk

A-ware zoekt weidemelk van Belgische leveranciers

5 Mei 2022 - Klaas van der Horst

Royal A-ware start vanaf 1 juni 2022 met een tweede melkstroom in België. Naast gangbare melk zal de verwerker ook weidemelk gaan ophalen. In de beginfase kan een beperkt aantal melkveehouders leveren. Stapsgewijs worden het melkvolume en het aantal leveranciers vergroot.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Melkveehouders die weidemelk willen leveren, ontvangen daarvoor een premie van €1,00 per 100 liter melk, bovenop de gewone melkprijs. De premie wordt maandelijks uitbetaald vanaf april tot en met september. 

Voor het leveren van weidemelk worden de eisen van Stichting Weidegang gehanteerd. MCC Vlaanderen wordt aangesteld om hier toezicht op te houden.

Melk nodig voor twee bedrijven
De weidemelk is nodig voor de bedrijven in Kruibeke en van Olympia. Het eerste maakte tot voor kort onderdeel uit van de Hollebeekhoeve. De zuivelinstallaties daarvan werden overgenomen uit het faillissement en zijn inmiddels weer volop in bedrijf. Er wordt melk, yoghurt en 'platte kaas' geproduceerd. Daarnaast werd recent een voorgenomen overname van zuivelverwerker Olympia ter goedkeuring voorgelegd aan de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA). Ook voor dit bedrijf wordt weidemelk gezocht.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden