Glanbia

Nieuws Glanbia

Glanbia noteert kwart meer omzet in eerste kwartaal

6 Mei 2022 - Klaas van der Horst

Voedingsconcern Glanbia plc heeft een sterk eerste kwartaal van 2022 achter de rug. Het bedrijf rapporteert een 25% hogere omzet ten opzichte van het eerste kwartaal van 2021. Daarvan kwam 7% voor rekening van volumegroei, de rest door prijsverhogingen.

Dit artikel lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het bedrijf boekte vorig jaar een omzet van bijna €4,2 miljard. Het concern is actief in de zuivel en voedingsingrediënten, deels in Europa, deels in de VS.

Kaas VS de uitblinker
De sterkste groei boekte het bedrijf bij de kaasactiviteiten in de VS. Dit kwam door een combinatie van een aantrekkende markt met flink hogere prijzen en de ingebruikname van een nieuwe, grote kaasfabriek in Michigan. In totaal steeg de kaasomzet in de vs daardoor met ruim 32%.

Hierbij bleven de omzetten van de onderdelen Performance Nutrition en Nutritional Solutions achter, ondanks de overname van (delen van) andere bedrijven.

In het eerste kwartaal kon Glanbia plc ook een bedrag van €307 miljoen bijboeken door de verkoop van het aandeel van 40% in Glanbia Ierland. Dit bedrijf werd teruggekocht door coöperatie Glanbia. Die houdt ondertussen nog wel een beperkt belang in Glanbia plc.

Druk om nog beter te presteren
Om zich aantrekkelijker te maken voor beleggers, kocht Glanbia plc ook nog voor €123 miljoen aan eigen aandelen terug. Toch is daarmee niet iedereen tevreden gesteld. Het activistische beleggingsfonds Clearway Capital zet het bedrijf onder druk om de Europese kaasactiviteiten te stroomlijnen en Glanbia Performance Nutrition apart te zetten. Daarmee zou de beurswaarde van Glanbia kunnen verdubbelen, meent het fonds.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden