Shutterstock

Achtergrond melk

Melkprijs april iets kalmer omhoog dan in maart

12 Mei 2022 - Klaas van der Horst

Na een reeks onstuimige melkprijsverhogingen in maart, zijn de meeste melkprijzen in april een klein beetje rustiger omhoog gegaan. In plaats van €2,05 kwam er volgens de Boerenbusiness Melkprijsvergelijker ditmaal €1,89 per 100 kilo bij, wat nog steeds een behoorlijke verhoging is.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Gemiddeld kwam de kale melkprijs over april uit op €48,23 per 100 kilo. Vreugdenhil Dairy Foods ging daar als hoogste betaler bijna €3,00 per 100 kilo overheen, Arla bleef daar bijna €2,00 onder.

kaalapr
De grootste verhogingen kwamen voor rekening van Vreugdenhil en Leerdammer.

Ter vergelijking: vorig jaar april bedroeg de gemiddelde kale melkprijs €35,06 per 100 kilo.

Weidemelkprijs bijna €50,00
De gemiddelde weidemelkprijs bleef in april met €49,73 net iets onder de €50,00 per 100 kilo, maar er werd wel €1,83 meer betaald dan een maand eerder. Opmerkelijk is wel dat FrieslandCampina met zowel de weidemelkprijs als met de kale melkprijs onder de rekenkundig gemiddelde melkprijs voor april ligt. De gewogen gemiddelde melkprijs ligt dus ook iets lager dan hier vermeld.

weidap
FrieslandCampina blijft ondanks de verhogingen iets achter bij het peloton.

De maximale melkprijs over april steeg in april naar een gemiddelde van €51,95 per 100 kilo. Normaal gesproken is de klasse van de maximale melkprijzen een feestje van A-ware, Cono en FrieslandCampina, omdat zij de meeste toeslagen kennen.

Vreugdenhil breekt in
Ditmaal breekt Vreugdenhil Dairy Foods in. Niet omdat dit bedrijf een extra toeslag introduceert, maar omdat het bedrijf de melkprijs over april zo ver heeft verhoogd, dat het zonder extra hulpmiddelen 26 cent boven het maximum van FrieslandCampina uitkomt.

maxapr
Arla heeft het moeilijk om mee te komen in de (op zich vrij kleine) categorie van de topmelkprijzen.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden