Shutterstock

Nieuws Melk

Belgisch LDA verhoogt melkprijs april

12 Mei 2022 - Klaas van der Horst

Coöperatie LDA verhoogt de melkprijs over de maand april en zet daarmee - als laatste betaler in een rij - opnieuw de hoogste 'wettelijke' melkprijs neer voor België.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Bij reële gehaltes en bij een volume van 1,3 miljoen liter komt de melkprijs uit op €52,70 per 100 liter. Dat is €1,76 meer dan A-ware betaalt en €3,50 meer dan Milcobel uitkeert over april. FrieslandCampina betaalt ongeveer hetzelfde bedrag (€49,25) uit als Milcobel. Dit is echter alleen zo als een leverancier het hele jaar trouw blijft leveren. Zo niet, dan wordt €1,00 per 100 liter minder uitbetaald (officieel: dan wordt je als leverancier minder gekort). 

Belgmp
De Belgische melkprijzen lopen steeds meer uit elkaar.

Net als in Nederland heeft Arla relatief gezien de meeste moeite om het tempo van de prijzen bij te houden. FrieslandCampina is bezig zich enigszins te herpakken, terwijl Milcobel juist wat meer achterblijft ten opzichte van de twee koplopers. Dat zijn LDA en Royal A-ware. Zij betalen de hoogste prijzen uit. 

A-ware heeft bovendien recent gemeld dat het in de zomermaanden extra premie van €1,00 per 100 liter wil betalen voor weidemelk. Hiervoor zet het bedrijf een tweede melkstroom op.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden