Shutterstock

Nieuws Zuivel

VS heeft groot tekort aan babymelkpoeder

13 Mei 2022 - Wouter Baan

In de Verenigde Staten is babymelkpoeder extreem schaars. Er is sprake van het grootste tekort in decennia, zo is de inschatting van experts. De oorzaak ligt bij een vermeend besmettingsprobleem, waardoor een grote fabriek al maandenlang stilligt. Consumenten beginnen ondertussen te hamsteren.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Abbott Laboratories, een grote producent van babymelkpoeder, sloot in februari een productielocatie in de staat Michigan. Dit omdat er klachten waren binnengekomen over babysterfte die mogelijk te herleiden waren tot besmet melkpoeder uit die fabriek. Vervolgens werden terugroepacties gestart. De productie is nog altijd niet opgestart, omdat het bedrijf wacht op de goedkeuring van de Amerikaanse autoriteiten.

Abott Laboratories ontkent dat de babysterfte komt door besmet babymelkpoeder. De verwachting is dat de productie binnenkort weer kan worden opgestart. Vervolgens duurt het zes tot acht weken voordat de babymelkpoeder weer kan worden uitgeleverd naar de retail.

Lege schappen
Ondertussen begint de krapte aan babymelkpoeder steeds meer te wringen. CNN meldt dat in de laatste week van april zo'n 40% niet op voorraad was in meer dan 11.000 supermarkten, verspreid over het land. Op sociale media worden foto's gedeeld van lege schappen. Door de media-aandacht beginnen consumenten te hamsteren, waardoor retailers de aankoop per klant limiteren. Eerder golden in Nederland ook dergelijke regels toen China hier grote volumes opkocht.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden