Shutterstock

Nieuws Voer

Handel in ruwvoer loopt behoorlijk vlot door

17 Mei 2022 - Stef Wissink

Op de markt voor ruwvoeders is de situatie in grote lijnen gelijk aan die van vorige week. De handel loop behoorlijk door, zeker in kuilgras en snijmaïs. De vraag naar bierbostel blijft goed.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het droge weer van de afgelopen periode leek vorig week langzaamaan effect te krijgen op de ruwvoermarkt. Hoewel met name gras en maïs ook nu nog goedgevraagd zijn, lijkt de droogte op dit moment nog geen echte prijsimpact te hebben. De vraag naar deze producten was al goed en blijft min of meer onveranderd en de prijzen blijven op een vrij hoog niveau. Aangegeven wordt dat snijmaïs goed lijkt te zijn ontkiemd. Over de eerste snede gras zijn veehouders gemiddeld genomen redelijk tevreden.

Veel handel in graskuilen afgelopen weken
Met name mindere graskuilen werden de afgelopen periode wat meer verhandeld. Links en rechts pasten deze kuilen met gemiddeld wat minder eiwit goed onder nieuw kuilgras van de eerste snede dit jaar met wat hogere eiwitgehalten. Goede kuilen vinden ook nog altijd makkelijk een afnemer. De indicatieprijs voor kuilgras blijft onveranderd staan op €75 per ton.

Hoewel de droogte zorgt voor wat onzekerheid bij veehouders lijkt de maïs de eerste fase dit jaar goed te zijn doorgekomen. Zeker in de gebieden die afgelopen week wel wat water mochten ontvangen groeit het gewas goed. Vooralsnog blijft snijmaïs wel onveranderd goed gevraagd en blijft de indicatieprijs staan op €80 per ton.

De handel in stro is in deze periode traditioneel wat rustiger, zeker ook nu met het droge weer. De indicatieprijs blijft vooralsnog onveranderd staan op €130 per ton. De indicatieprijzen voor overige ruwvoeders blijven ook stabiel: weidehooi noteert op €185 per ton, snijmaïs op €80 per ton, zwenk op €140 per ton, veldbeemd op €135 per ton en Engels raaigras op €130 per ton.

Bierbostel onveranderd
De prijzen voor bierbostel blijven deze week onveranderd. Toch valt te horen dat een aantal prijsopdrijvende factoren weer wat meer naar de voorgrond komen. Enerzijds wordt de verse grasgroei langzaamaan getemperd door het droge weer, anderzijds heeft de markt voor grondstoffen afgelopen week opnieuw een flinke stap omhoog gezet. Handelaren melden dat dit ervoor kan zorgen dat het product toch sneller weer wordt bijgevoerd. De wachttijden voor bierbostel lopen op het moment niet verder terug, iets wat afgelopen weken wel het geval was. De indicatieprijs voor bierbostel blijft onveranderd op €3,55 per procent droge stof.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden