Shutterstock

Analyse Rundvlees

Prijzen slachtvee zetten wat stapjes terug

19 Mei 2022 - Stef Wissink

De handel in slachtvee vindt op dit moment plaats tegen iets lagere prijzen. Het is de tweede week op rij dat slachthuizen de inkoopnoteringen naar beneden hebben bijgesteld.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De recordprijzen voor slachtrunderen en rundvlees hebben ervoor gezorgd dat de afzet van rundvlees moeilijker verloopt. Vooral de luxere onderdelen zijn lastiger te verkopen. De afzet van producten als gehakt loopt wel goed door. De consument voelt de hoge inflatie duidelijk in de portemonnee. Dit zorgt er nu dus voor dat luxeproducten minder afzet vinden.

Aanbod slachtvee blijft niet groot
De situatie op de markt zorgt ervoor dat vooral de 'dikkere kwaliteit' koeien en vleesstieren afgelopen weken minder geld opbrachten. Twee weken op rij werden de prijzen gemiddeld genomen met €0,10 per kilo geslacht gewicht teruggezet. 'Dunne' koeien daalden iets minder in prijs, zo meldt de handel. Het lijkt er daarmee op dat de verschillen in uitbetaalprijzen tussen luxevee en uitgemolken koeien kleiner wordt.

Dat de prijzen op de veemarkten deze week onveranderd blijven, wordt in de handel gezien als een poging om de stemming niet te veel negatief te beïnvloeden. Het aanbod van slachtvee is bovendien nog steeds niet heel groot, maar ligt afgelopen weken wel iets hoger dan in 2021. De capaciteit van slachthuizen wordt echter nog niet geheel benut en het aanbod vindt dan ook nog wel probleemloos een plek.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden