Shutterstock

Nieuws Voer

Handel in ruwvoeders loopt vlot door

24 Mei 2022 - Stef Wissink

De handel in ruwvoer loopt volgens de meeste handelaren zeer behoorlijk door. De iets nattere weerstomstandigheden lijken de markt daarmee nog niet te beïnvloeden.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De markt voor stro lijkt de afgelopen week zeker niet slechter. Het nattere weer heeft de vraag links en rechts wat impuls gegeven. Stro is echter ook nog altijd goed beschikbaar en de indicatieprijzen blijven dan ook onveranderd staan op €130 per ton.

Balans
De regen van afgelopen week heeft de interesse van veehouders in goede gras- en maiskuilen nog niet doen verminderen. Beide producten blijven goed gevraagd en de indicatieprijzen blijven dan ook op peil. Graskuilen staan nog altijd op €75 per ton en snijmais op €80 per ton. Mogelijk dat een wat langere wisselvalligere periode en navenant goede groeiomstandigheden de vraag wat kan gaan drukken. 

De vraag naar zwenk is recent ook behoorlijk na een wat rustigere periode. De prijzen staan stabiel op €140 per ton. Ook weidehooi (€185 per ton), veldbeemd (€135 per ton) en Engels raaigras (€130 per ton) noteren stabiel.

Bierbostel handel levendig
De handel in bierbostel is levendig en de markt lijkt goed in balans. Hoewel bij insiders valt op te merken dat het aanbod op het moment behoorlijk is, is de vraag minstens even goed. Veehouders bestellen vlot en het complete aanbod wordt dan ook goed door de markt opgenomen. Het blijft met de torenhoge grondstofprijzen interessant rekenen in de rantsoenen. De indicatieprijs voor bierbostel blijft deze week onveranderd staan op €3,55 per procent droge stof. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden