Jeppe Gustafsson / Shutterstock.com

Nieuws Melk

Arla verhoogt melkprijs voor juni fors met €5,35

25 Mei 2022 - Klaas van der Horst - 1 reactie

Arla Foods verhoogt de melkprijs voor de maand juni met in totaal €5,35 per 100 kilo. Voor Arla is het de grootste verhoging ooit in een maand. Ook de biologische melkprijs gaat omhoog, maar in Nederland wel iets minder dan de gangbare prijs.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De verhoging is mede ingegeven door zorg over een lager dan verwachte voorjaarsaanvoer en de verdere gevolgen daarvan, aldus Thomas Carstensen, hoofd commodities bij Arla. Dit komt bovenop een toch al enigszins gespannen markt, aldus de onderneming. Woordvoerder Theis Brögger van Arla stelt daarbij dat de prijsverhoging ook nog steeds nodig is om het gestegen kostenniveau voor de melkveehouders te compenseren.

Dichtbij zestig eurogrens
Gevolg van de verhoging is dat de kale melkprijs volgens de Boerenbusiness Melkprijsvergelijker stijgt naar €55,82 per 100 kilo. De weidemelkprijs gaat naar €56,32, terwijl maximaal €58,97 kan worden ontvangen. Nog maar dik €1,00 af van de magische €60,00-grens. Genoemde prijzen gelden bij een jaarleverantie van 1 miljoen kilo en na aftrek van kosten voor ZuivelNL, exclusief btw.

De biologische melkprijs gaat ondertussen met €4,18 per 100 kilo omhoog naar €67,60 per 100 kilo. Ook een record. Met de jongste verhogingen neemt Arla het voortouw voor vermoedelijk een reeks verhogingen bij ook andere zuivelbedrijven. Arla is de eerste van de grote Noordwest-Europese verwerkers die een nieuwe melkprijs per maand publiceert. In het Verenigd Koninkrijk heeft ook Müller een verhoging voor juni bekendgemaakt, maar dit bedrijf volgt Arla op meerdere euro's afstand.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden