Dafinchi / Shutterstock.com

Nieuws Vreugdenhil

Meer omzet, iets lagere winst voor Vreugdenhil

2 Juni 2022 - Klaas van der Horst

Vreugdenhil Dairy Foods heeft vorig jaar een 6,5% hogere omzet geboekt dan in 2020 en kwam daarmee voor het eerst (ruim) boven de €800 miljoen uit. De winst pakte iets lager uit, bij een min of meer gelijkblijvend verwerkingsvolume.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In totaal kwam de omzet uit op €832 miljoen, tegenover €781 miljoen in 2020. Het balanstotaal steeg van zo'n €330 miljoen naar €390 miljoen. Het groepsresultaat na belastingen daalde van €20,8 miljoen naar €15,3 miljoen.

CEO Albert de Groot is tevreden over deze resultaten. Hij spreekt van een succesvol jaar. Daarin kon ook een goede melkprijs worden neergezet van €39,44 per 100 kilo, waarmee het bedrijf zich 'in de bovenste regionen bevindt van de in Nederland in 2021 uitbetaalde melkprijzen', zo observeert de topman van Vreugdenhil. 

Verdere groei verwacht
De Groot verwacht dat Vreugdenhil Dairy Foods dit jaar gezond verder zal groeien. Vorig jaar bleef de verwerking redelijk stabiel ten opzichte van het jaar ervoor, op zo'n 1,4 miljard kilo. Dit kwam mede door de vervanging van een poedertoren in Gorcum.

Ondertussen ging de onderneming op zoek naar nieuwe melkveehouders. Dat heeft resultaat opgeleverd. Tientallen leveranciers hebben inmiddels de overstap gemaakt. De wervingscampagne loopt nog steeds door.

Vreugdenhil deed vorig jaar voor €16,5 miljoen aan investeringen, onder meer om aan duurzaamheidsdoelstellingen te voldoen. "In 2050 willen we CO2-neutraal zijn in de gehele keten, van gras tot glas", aldus mede-eigenaar Jan Vreugdenhil. "Dat is een grote uitdaging, maar door voorop te lopen, blijven we competitief en verkleinen we onze impact op het milieu, zodat we ook op de langere termijn succesvol in de keten kunnen zijn."

Raad van commissarissen
Vanwege de gestage groei van de onderneming werd het vorig jaar ook nodig te voldoen aan de bepalingen van een structuurvennootschap en een raad van commissarissen te installeren. Die trad vorig jaar oktober aan en bestaat uit Arnout Traas (voorzitter), José Matthijsse en Geert van Iwaarden.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden