Cono

Nieuws melk

Rustige verhoging Cono, Leerdammer zet tandje bij

3 Juni 2022 - Klaas van der Horst

Cono Kaasmakers verhoogt de voorschot-melkprijs over mei met €2,71 per 100 kilo en neemt daarmee een middenpositie in. Leerdammer betaalt voor juni bijna €4,20 meer. Daarmee zet met name de laatste een tandje bij ten opzichte van de rest.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Cono Kaasmakers betaalt met de jongste verhoging een kale melkprijs over mei van €51,08 per 100 kilo. De coöperatie neemt daarmee een redelijke middenpositie in voor die maand, zo blijkt uit de Boerenbusiness Melkprijsvergelijker. Als alle toeslagen worden meegerekend, is zij niet de hoogste betaler over mei, maar komt Cono komt wel weer in de kopgroep terecht. 

Leerdammer deels in zelfde schuitje
Cono heeft het als producent van merkkazen lastiger dan veel andere bedrijven om de snelle verhogingen te volgen. Collega-onderneming Leerdammer zit in zekere zin in hetzelfde schuitje, maar heeft als onderdeel van zuivelgigant Lactalis meer ruimte om met de markt mee te bewegen en doet dat ook voor de maand juni. Dit bedrijf verhoogt de melkprijs met €4,19 per 100 kilo naar een totaal van €55,87. Daarmee positioneert het zich voorlopig als hoogste betaler voor deze maand. Met de weidemelkprijs en de maximale melkprijs lukt dat deels. De weidemelkprijs komt hoger uit dan die van FrieslandCampina en DOC Kaas. Bij een maximale melkprijs van €59,12 per 100 kilo is er meer concurrentie.

Voor Cono is nog geen gemiddelde melkprijs tot en met juni bekend. Leerdammer staat met een gemiddelde (kale) melkprijs van €48,01 per 100 kilo op hetzelfde uitbetalingsniveau als DOC Kaas en moet A-ware en FrieslandCampina voor zich laten.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden