Milcobel

Nieuws Melk

Milcobel verhoogt melkprijs juni met weer grote stap

15 Juni 2022 - Klaas van der Horst

Milcobel verhoogt de melkprijs voor de maand juni met €4,00 per 100 liter en zet daarmee de voorlopig hoogste standaard-melkprijs neer voor deze maand. De onderneming verwijst naar de sterke resultaten in de markt en ingezette nieuwe strategie is redenen waarom deze hoge prijs kan worden betaald.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De nieuwe melkprijs bij Belgische standaardvoorwaarden komt uit op €55,50 per 100 liter. Dat is 50 cent meer dan wat A-ware betaalt, en ook meer dan wat FrieslandCampina en Arla betalen.

De melkprijs bij reële gehalten (43 gram vet en 35 gram eiwit) en maximale premies komt volgens Milcobel uit op €59,66 per 100 liter.

{dataviewSnapshot(46_1655278936)}}

Wanneer de melkprijs van Milcobel wordt vergeleken met die van andere verwerkers, komt een iets lagere prijs uit de bus. Volgens de Boerenbusiness Belgische Melkprijsvergelijker resulteert dat in een melkprijs van €58,70 per 100 liter. Dat is nog steeds meer dan de vergelijkbare prijs van A-ware, de tot nu toe hoogste prijs.

Daarbij wordt dan wel de weidetoeslag van €1,00 per liter buiten beschouwing gelaten, die A-ware uitkeert aan een deel van haar leveranciers. Bij Milcobel wordt deze toeslag in de melkprijs meegenomen. 

belghj
Milcobel, A-ware en LDA zitten nog steeds in een nek-aan-nek race qua uitbetaling. Milcobel stoomt op, maar gemiddeld tot en met juni betaalt A-ware  toch meer.

De melkprijs van Milcobel komt vanaf mei relatief gezien iets hoger uit de bus, door onder meer een verdubbeling van de duurzaamheidspremie. In augustus wordt ook een hogere  volumevergoeding van kracht.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden