FrieslandCampina

Nieuws FrieslandCampina

FrieslandCampina-baas schuift aan bij klant

24 Juni 2022 - Klaas van der Horst

CEO van FrieslandCampina Hein Schumacher treedt per oktober aan bij Unilever als commissaris. Hij heeft daarvoor toestemming gekregen van zijn eigen raad van commissarissen bij FrieslandCampina.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Schumacher geeft tegelijk zijn commissariaat bij C&A op. Daarmee blijft het aantal nevenfuncties van de CEO gelijk. De afgelopen jaren was er onder leden van FrieslandCampina regelmatig discussie over het aantal nevenfuncties van topmanagers. Volgens het jaarverslag 2021 van de onderneming heeft de raad van commissarissen een discussie gevoerd over aanscherping van de regels voor nevenfuncties. De precieze uitkomsten daarvan zijn niet bekend. Ze hebben in ieder geval niet de stap van Schumacher in de weg gestaan.

Bij Unilever, dat een grote klant is van FrieslandCampina, schuift Schumacher onder meer aan bij voormalig Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet, die de RvC voorzit.

Nog 4 nevenfuncties
Naast dit commissariaat heeft Schumacher nog vier andere nevenfuncties. Zo is hij vertegenwoordigd in platform AgriNL. Daarin ontstond in oktober vorig jaar interne onenigheid vanwege het volgens sommigen te actief meedenken met stikstofplannen van de overheid. Daarnaast zit Schumacher in de RvC van het Amsterdamse concertgebouw. Ook is hij voorzitter van het Global Dairy Platfom (GDT), een mondiaal zuivel-overlegplatform, en is hij voorzitter van de Nederlandse Zuivelorganisatie (NZO).

Unilever grote klant
Het tijdsbeslag van deze functies varieert. Aan de NZO bijvoorbeeld is Schumacher weinig tijd meer kwijt, want al is hij voorzitter en mag hij als zodanig naar buiten treden, het feitelijke voorzitterswerk wordt gedaan door zijn plaatsvervanger Albert de Groot. Het commissariaat bij Unilever kan meer tijd gaan kosten. Grappig detail: ooit begon Schumacher bij hetzelfde Unilever als trainee.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden