Shutterstock

Nieuws Melkprijs

Ook Arla verhoogt, maar nog geen zes voor melkprijs

28 Juni 2022 - Wouter Baan

In navolging op FrieslandCampina gaat ook de melkprijs van Arla voor juli. De Scandinavische zuivelcoöperatie is echter minder scheutig met verhogen dan de Nederlandse zuivelcoöperatie.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Arla verhoogt voor juli met €2,30 waarmee de melkprijs uitkomt op €58,12 per 100 kilo. Dit is berekend op basis van de standaard vet- en eiwitgehaltes in Nederland en een jaarleverantie van 1 miljoen kilo. Ook de weidemelkprijs blijft steken onder de €60. Dit komt doordat de Scandinavische zuivelcoöperatie een betrekkelijk bescheiden weidepremie hanteert van €0,50.

Inclusief de maximaal te behalen bonussen en premies kan de melkprijs bij Arla oplopen tot €61,27 per 100 kilo. Hoewel Arla in de Melkprijsvergelijker niet tot de groep koplopers behoort, heeft het bedrijf zich wel geconformeerd aan een standaard dividend van €1,50. Met dat laatste in ogenschouw staat Arla weer boven FrieslandCampina - waar nog maar moet blijken hoe hoog de nabetaling over 2022 uitpakt. In juli komt de Nederlandse zuivelcoöperatie met halfjaarcijfers, wat een indicatie gaat geven welke kant het opgaat dit jaar.

Markt vlakt af
In een toelichting op de melkprijs laat Arthur Fearnall, coöperatievoorzitter bij Arla, weten dat de verhogingen in de afgelopen maanden broodnodig waren om de stijgende (voer)kosten op te vangen. Verder wijst hij op een afvlakkende zuivelmarkt. Waarmee hij indirect aangeeft dat de melkprijs waarschijnlijk ook die trend zal gaan volgen. Qua melkproductie ziet Arla nog altijd een teruggang in de landen waar het bedrijf actief is.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden