FrieslandCampina

Nieuws Melkprijzen biologisch

PlanetProof-lid beurt opnieuw meer dan bio

28 Juni 2022 - Wouter Baan

In juli gaan de biologische melkprijzen voor de vijfde maand op rij omhoog. De gangbare melkprijzen stijgen echter sneller. Bij FrieslandCampina betekent dit dat een deelnemer aan de PlanetProof-melkstroom opnieuw meer uitgekeerd krijgt dat een biologisch lid.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

FrieslandCampina geeft met een verhoging van €3,50 een behoorlijke slinger aan de biologische melkprijs, waarmee deze stijgt tot €62,68 per 100 kilo. Dit is berekend op basis van de standaard vet- en eiwitgehaltes en een jaarleverantie van 1 miljoen kilo. 

De deelnemers aan de PlanetProof-melkstroom krijgen op basis van de bovenstaande randvoorwaarden in juli €63,93 per 100 kilo uitbetaald. Daarmee ligt de uitbetalingsprijs voor deze gangbare melkstroom voor de tweede maand op rij boven het biologische segment. Dit is een opvallende gebeurtenis die voorkomt uit de snel oplopende melkprijzen in het gangbare segment, terwijl de biologische melkprijzen pas later zijn gaan stijgen. De biologische melkprijs ligt nog wel boven de garantieprijs, maar daarin zit de PlanetProof-premie niet verwerkt. 

Arla en Vreugdenhil
Bij Arla is deze tegenstrijdigheid niet zichtbaar. Voor juli stijgt de biologische melkprijs met €0,29 tot €67,89 per 100 kilo. De maximaal te behalen gangbare melkprijs ligt op €61,27. Bij Arla is dus nog een aanzienlijk verschil zichtbaar tussen gangbaar en bio. Over mei bekeken zijn de verschillen bij Vreugdenhil klein, waarmee de kans bestaat dat de biologische melkprijs bij die verwerker ook binnenkort wordt voorbij gestreefd door de gangbare melkprijs, inclusief bonussen.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden