Eigen foto

Nieuws Melk

Slachtkoeien weer duurder na korte dip

30 Juni 2022 - Stef Wissink

De handel in slachtvee verloopt weer wat vlotter dan een paar weken terug. Met name koeien zijn weer beter gevraagd en weten wat te plussen in prijs.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Nadat de vleeshandel een aantal weken terug wat op de rem trapte omdat nog hogere prijzen moeilijk waren om te zetten in de verkoop, moest de markt een stap terugzetten. De prijzen voor zowel slachtkoeien als stieren werden rond de €0,35 per kilo gecorrigeerd. De afgelopen weken zorgt het krappe aanbod slachtvee ervoor dat met name slachtkoeien inmiddels weer wat duurder te verkopen zijn.

Hoge melkprijs beperkt uitstoot nog altijd
De historisch hoge melkprijzen lijken daarbij het aanbod slachtkoeien nog steeds wat te beperken. Veehouders melken vee dat in aanmerking komt voor uitstoot vaak toch wat langer door. Juist slachtkoeien zijn gewild bij de slachthuizen omdat de wat dunnere koeien op het moment in de vleeshandel beter te vermarkten zijn. Het zorgt ervoor dat de uitbetaalprijzen van slachterijen weer wat verhoogd zijn, met ongeveer een dubbeltje.

Luxe slachtvee blijft vooralsnog stabiel in prijs, al is het aanbod wel goed te plaatsen. In Duitsland zijn de prijzen na een aantal forse correcties weer wat hersteld. Al met al lijkt de rundvleesmarkt over een zeer solide basis te beschikken. Na een korte dip in het sentiment lijken een krap aanbod en een goede vraag de markt weer te tekenen.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden