DOC Kaas

Nieuws melk

DOC baas boven baas met melkprijsverhoging juli

1 Juli 2022 - Klaas van der Horst

DOC Kaas verhoogt de melkprijs voor juli met voorlopig de grootste stap. Er komt €4,30 per 100 kilo bovenop de melkprijs. Dat is meer dan wat de leden van FrieslandCampina erbij kregen, maar toch zet DOC Kaas niet de allerhoogste melkprijs neer.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Met een kale melkprijs van €58,57 per 100 kilo blijven de DOC-leden toch 66 cent achterlopen bij FrieslandCampina. De weidemelkprijs komt dichter in de buurt. Die loopt 41 cent achter, zo toont de Boerenbusiness Melkprijsvergelijker. Melkveehouders kunnen daarmee trouwens ook hun eigen gehaltes in de melk invullen om op individueel niveau te vergelijken.

Gemiddeld over de periode van januari tot en met juli ontlopen de beide coöperaties elkaar niet veel voor wat betreft uitbetaling. FrieslandCampina betaalt over de eerste zeven maanden van het jaar een gemiddelde (kale) melkprijs van €50,01 per 100 kilo, DOC Kaas betaalt gemiddeld €49,52. Arla betaalt gemiddeld €48,05. Deze prijzen zijn exclusief btw, na inhouding van 5 cent voor ZuivelNL en bij een jaarleverantie van 1 miljoen kilo.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden