TTStock / Shutterstock.com

Nieuws Melk

Melkprijs Eko-Holland blijft in juli net boven weideprijs

4 Juli 2022 - Klaas van der Horst

Leverancierscoöperatie Eko-Holland verhoogt de biologische melkprijs voor juli met €2,00 per 100 kilo. Daarmee blijft de Nederlandse marktleider nog licht boven FrieslandCampina, maar het verschil slinkt. Zo ook het verschil met de weidemelkprijs.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Eko-Holland betaalt over juli een voorschot-melkprijs van €62,80 per 100 kilo (bij een jaarleverantie van 1 miljoen kilo). FrieslandCampina betaalt €62,48 per 100 kilo. Daarmee blijven deze twee grote spelers in de biologische zuivel achter bij de kleinere, zoals A-ware en Vreugdenhil, maar ook bij Arla, dat juist een van de grootste partijen is in de biologische zuivel. Zie ook de Boerenbusiness Biologische Melkprijsvergelijker.

Ook is het prijsverschil tussen diverse weidemelkstromen en biologische melk bijna geheel verdwenen. A-ware betaalt voor weidemelk bijna evenveel als FrieslandCampina en Eko-Holland doen voor biologische melk. Lactalis Leerdammer zit daar met de weidemelkprijs evenmin ver vanaf.

Melkprijs bio-dynamische onder die van 'gewone' bio
De biologisch-dynamische melkprijs voor juli heeft Eko-Holland ongewijzigd gelaten op €61,25 per 100 kilo. Daarmee is die prijs voor het eerst sinds heel lange tijd lager dan de gewone biologische melkprijs.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden