Shutterstock

Nieuws melk

ZuivelNL breidt bestuur uit en investeert weer

7 Juli 2022 - Klaas van der Horst

Het bestuur van branche-organisatie ZuivelNL is officieel uitgebreid met de Dutch Dairymen Board als stemhebbend lid. Net als de Nederlandse Melkveehouders Vakbond heeft de DDB één stem in het bestuur. LTO Melkveehouderij heeft 2 stemmen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Naast de boerenorganisaties is ook de zuivelindustrie stemgerechtigd in het bestuur van ZuivelNL. De organisatie ziet het lidmaatschap van DDB als een versterking van haar draagvlak binnen de Nederlandse zuivelketen.

De algemene ledenvergadering heeft onder andere de jaarrekening 2021 goedgekeurd. Die werd na een moeilijke periode weer positief afgesloten met een reserve van €2,2 miljoen. Dit resultaat werd vooral bereikt door sterk te schrappen in activiteiten. Vorig jaar werd in totaal €3 miljoen bezuinigd.

Terugkeer Europese melkprijsvergelijking
Dit jaar denkt de organisatie weer te kunnen gaan investeren, onder meer in een terugkomst van de Europese melkprijsvergelijking. Dit ging tot voor enkele jaren terug onder de vlag van LTO Nederland, maar door bezuinigingen bij ZuivelNL stopte de vergelijking twee jaar geleden. De European Dairy Farmers heeft nog geprobeerd om de vergelijking over te nemen, maar dit kwam niet van de grond. 

Voortaan zal de vergelijking gebeuren onder de vlag van ZuivelNL zelf. Die brengt daar tenslotte ook het geld voor bijeen. Het verdwijnen van de melkprijsvergelijking werd door heel Europa als een gemis ervaren, vertelt bestuurslid Sieta van Keimpema.

Zij is tijdens de algemene vergadering benoemd als lid van het bestuur, samen met Oscar Meuffels van de NZO/A-ware. Eerder waren via een schriftelijke procedure Hester Maij (NZO/FrieslandCampina) en Erwin Wunnekink (LTO) (her)benoemd als bestuursleden.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden