Vreugdenhil Dairy Food

Nieuws Melkprijs

Melkprijs Vreugdenhil blijft op eenzame hoogte

12 Juli 2022 - Wouter Baan

Vreugdenhil Dairy Foods heeft de melkprijs opnieuw verhoogd. Daarmee blijft de poederproducent ruim aan kop staan in de melkprijsvergelijker van Boerenbusiness.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De basis-melkprijs over juni stijgt met €3,14 tot €59,43 per 100 kilo. Dit is berekend op basis van de standaard vet- en eiwitgehaltes in Nederland en een jaarleverantie van 1 miljoen kilo. In de melkprijsvergelijker staat Vreugdenhil daarmee ruim op afstand van andere verwerkers. Niet alleen afgelopen maand, maar ook het lopend gemiddelde van de afgelopen 12 maanden is bijna €3 hoger. Inclusief bonussen en premies komt de juni-melkprijs uit op €60,93 per 100 kilo. Alleen A-ware staat daar nog boven.

Vreugdenhil profiteert van de hoge melkpoederprijzen op de wereldmarkt en dat komt tot uiting in de melkprijs. Op basis van de trend bij andere verwerkers ligt een verdere verhoging in juli voor de hand. Of er daarna nog ruimte is, moet blijken. De zuivelmarkt staat de afgelopen weken onder druk. Zo noteert magere melkpoeder weer onder het niveau van €4.000 per ton. Dit zet ook de grondstofwaarde van melk onder druk.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden