Shutterstock

Nieuws Melkprijzen

Arla geeft melkprijs nog wel een zetje

27 Juli 2022 - Wouter Baan

Arla voorziet de melkprijs voor augustus van een verhoging. Daarmee gaat de Scandinavische zuivelcoöperatie in de melkprijsvergelijker van Boerenbusiness voorbij FrieslandCampina die...

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Arla verhoogt de basismelkprijs in Nederland met €1,17 tot €59,29 per 100 kilo. Inclusief de maximaal te behalen bonussen en premies voor weidegang een duurzaamheid kan de melkprijs oplopen tot €62,44. Dit is berekend op basis van een jaarleverantie van 1 miljoen en de standaard vet- en eiwitgehaltes in ons land.

In de Boerenbusiness Melkprijsvergelijker komt Arla nu nipt boven FrieslandCampina uit. Dit is geen unicum, maar tegelijkertijd ook niet gebruikelijk. In de melkprijsvergelijker gooit Arla geen hoge ogen, terwijl FrieslandCampina doorgaans wel in de kopgroep staat. Wel heeft de Scandinavische zuivelcoöperatie sinds dit jaar zich geconformeerd aan een standaard nabetaling van minimaal €1,50 per 100 kilo. 

Stabiele zuivelmarkt 
In een toelichting zegt Arla dat de verhoging een welkome tegemoetkoming is voor de leden om de gestegen kosten voor voer, kunstmest en brandstof op te vangen. Ondanks de dalende zuivelcommodityprijzen is er ruimte voor een verhoging. Temeer omdat Arla ervanuit gaat dat de zuivelmarkt voorlopig vast kan houden aan de hoge prijsniveaus.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden