Milcobel

Nieuws melk

Milcobel verhoogt melkprijs augustus en volumetoeslag

17 Augustus 2022 - Klaas van der Horst

Milcobel verhoogt de melkprijs over de maand augustus met 50 cent per 100 liter en betaalt vanaf deze maand ook een 50% hogere volumetoeslag. Volgens Milcobel is de verhoging het gevolg van een sterk financieel resultaat in de eerste 7 maanden van het jaar. LDA verhoogt met 50 cent over juli.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De standaardmelkprijs van Milcobel voor augustus is vastgesteld op €56,50 per 100 liter. Bij reële gehaltes en een maximale volumetoeslag (bij 2,7 miljoen liter) bedraag de melkprijs €61,16 per 100 liter.

Volgens de Belgische Melkprijsvergelijker van Boerenbusiness komt de reële melkprijs bij een jaarlijkse leverantie van 1,3 miljoen liter uit op €59,98 per 100 liter. Daarmee moet het Arla en A-ware boven zich laten, maar FrieslandCampina niet meer.

Milcobel stelt dat het in de voorgaande maanden een bovengemiddelde melkprijs voor België heeft betaald. In juli was dat niet het geval, maar met de jongste verhoging zit het voor augustus weer in de middenmoot van de grote verwerkers. 

De gepubliceerde melkprijzen zijn exclusief eventuele toeslagen voor weidegang.

LDA verhoogt met 50 cent over juli
Laiterie des Ardennes heeft nog geen melkprijs voor augustus bekendgemaakt. Wel heeft het een melkprijs voor de maand juli bekendgemaakt. Die is vastgesteld op een standaardprijs van €57,00 per 100 liter. Dat komt overeen met een melkprijs van €59,70 bij reële gehalten en een volume van 1,3 miljoen liter per jaar. LDA betaalt daarmee 50 cent per 100 liter meer dan Milcobel deed in juli, maar moet FrieslandCampina en A-ware voor zich laten.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden