DOC Kaas

Nieuws melk

DOC Kaas geeft nieuwe plus aan septembermelkprijs

31 Augustus 2022 - Klaas van der Horst

Het Duitse DMK en dochterbedrijf  DOC Kaas verhogen de maandelijkse voorschotmelkprijs voor september verder.  Vanuit Hoogeveen deze keer niet ruim €3,00 extra, maar ondanks een iets afgekoelde markt nog wel nog €1,07 per 100 kilo.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Daarmee komt de kale melkprijs volgens de Boerenbusiness Melkprijsvergelijker uit op €62,74 per 100 kilo. Met de laatste verhoging houdt DOC Kaas een voorsprong op de twee grote coöperatieve concurrenten uit Amersfoort en Arhus.

De meeste DOC-leden ontvangen een hogere melkprijs, want zij krijgen behalve een toeslag voor weidegang ook nog een Vlog-toeslag. Daarmee komt er nog €2,75 bij de kale melkprijs op, dit resulteert in een totaal van €65,49 per 100 kilo.

Vlog-toeslag
DOC Kaas is een van de weinig verwerkers in Nederland die alle leden de kans geeft om Vlog-melk te leveren. Bij Cono Kaasmakers zijn alle leden verplicht Vlog-melk te leveren. Dat hoeft bij DOC weer niet.

DOC-leden ontvangen gemiddeld tot en met september een kale melkprijs van €52,34 per 100 kilo. De maximale melkprijs over deze periode bedraagt gemiddeld €55,09.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden