Bel Leerdammer

Nieuws melk

Leerdammer waagt zich ook aan hogere melkprijs

5 September 2022 - Klaas van der Horst

Lactalis Leerdammer voegt zich bij de groep zuivelbedrijven die een verdere verhoging van de melkprijs voor september doorzetten. Van de 7 verwerkers van gangbare melk die worden vergeleken in de Boerenbusiness Melkprijsvergelijker, houden 2 tot nu toe de melkprijs gelijk, terwijl er 3 verder verhogen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Tot deze laatste groep behoort Lactalis Leerdammer. De onderneming verhoogt de melkprijs voor september met €0,98 naar €60,45 per 100 kilo. Dit is de kale melkprijs exclusief btw en bij een jaarleverantie van 1 miljoen kilo.

Daarmee betaalt Leerdammer precies 3 cent minder dan FrieslandCampina. De weidemelkprijs gaat evenwel over die van de Amersfoortse coöperatie heen. Inclusief Vlog-toeslag betaalt Leerdammer een maximale melkprijs van €63,70 per 100 kilo. Dat is een kleine 80 cent minder dan een collegaboer bij DOC Kaas ontvangt onder dezelfde voorwaarden.


Lactalis Leerdammer liep tot maart dit jaar relatief gezien achter bij de betaling van melkgeld, maar heeft sindsdien een inhaalslag gemaakt.
De gemiddelde kale melkprijs tot en met september bedraagt €51,95 per 100 kilo, tegen €52,25 bij FrieslandCampina.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden