Nieuws Protestacties

Milieuactivisten blokkeren melktransport in VK

5 September 2022 - Redactie Boerenbusiness

Milieuactivisten in het Verenigd Koninkrijk hebben gisteren (4 september) op vier verwerkingslocaties van Müller en Arla protestacties uitgevoerd. Er werden onder meer vrachtwagens geblokkeerd en vlaggen op silo's opgehangen. Met de protestacties proberen de activisten een plantaardig landbouwsysteem af te dwingen.

In de voege ochtend gingen meer dan honderd activisten van Animal Rebellion naar de vier fabrieken toe om de logistiek plat te leggen. Onder meer de locatie van Arla Aylesbury werd een tijdlang geblokkeerd. Hier wordt zo'n 10% van de Britse melkplas verwerkt. De politie heeft ruim twintig actievoerders opgepakt, schrijven Britse media. Ook vandaag (5 september) zijn er opnieuw acties gaande. 

Acties al aangekondigd
De activisten roepen de Britse regering op om veehouders en vissers  te ondersteunen in de transitie naar een plantaardige landbouw, omdat dierlijke productie een negatieve invloed zou hebben op het klimaat. In augustus stuurden zij hiervoor een brief naar de Britse regering. Daarin stond al vermeld dat er in september acties zouden komen, wanneer de regering niet in actie zou komen.

De actievoerders stonden afgelopen zaterdag al in gangpaden van Britse supermarkt Whole Foods om consumenten te ontmoedigen om zuivelproducten te kopen. Dit gebeurde onder meer in steden als Londen, Southhampton, Birmingham en Manchester.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden