Shutterstock

Nieuws Zuivel

Global Dairy Trade breekt met negatieve trend

6 September 2022 - Wouter Baan

Maandenlang zat de Global Dairy Trade in een neerwaartse spiraal, maar die is vandaag (6 september) doorbroken. Zowel boter, kaas en melkpoeder zetten weer stappen naar boven.

Dit artikel lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Sinds eind februari liet de Global Dairy Trade bijna voortdurend een daling zien. Alleen in juni noteerde de index een klein plusje, maar verder regende het verlagingen. De gemiddelde prijsstijging van 4,9% die op de borden staat, kan daarom gezien worden als een trendbreuk.

Volle melkpoeder steekt er bovenuit
Volle melkpoeder kent de grootste prijsstijging van 5,1% naar $3.610 per ton. Ook magere melkpoeder noteert een plus van $3.575 per ton. Opvallend zijn ook de hogere melkvetprijzen. Zo stijgt boter met 3,3% naar $5.369 per ton, terwijl AMF met maar liefst 13,9% opklimt tot $5.677 per ton. Ook cheddar noteert hoger: +1% tot $5.046 per ton.

De prijsstijgingen komen op het moment dat de melkproductie in Nieuw-Zeeland seizoensmatig weer stijgt. Tegelijkertijd ligt de aanvoer wel achter op vorig jaar. Waarschijnlijk profiteert de GDT ook van de lage voorraden voor bijna alle zuivelproducten. Daarbij suggereren de aantrekkende prijzen hernieuwde koopinteresse in China.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden