Vreugdenhil Dairy Food

Nieuws Melkprijs

Vreugdenhil stopt met opvoeren van melkprijs

12 September 2022 - Wouter Baan

Vreugdenhil Dairy Foods houdt de melkprijs over augustus gelijk aan die van juli, zo heeft het particuliere zuivelconcern bekendgemaakt. Daarmee verliest de poederproducent de koppositie in de melkprijsvergelijker van Boerenbusiness.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De basismelkprijs over augustus van Vreugdenhil Dairy Foods blijft staan op €60,27 per 100 kilo. Dit is berekend bij een jaarleverantie van 1 miljoen kilo en de standaard vet- en eiwitgehaltes in Nederland. Inclusief bonussen en premies kan de uitbetalingsprijs oplopen tot maximaal €61,77 per 100 kilo.

DOC kaas nu aan kop
Met de stabiele mutatie verliest Vreugdenhil de koppositie in de Melkprijsvergelijker. Die wordt over augustus ingenomen door DOC Kaas, die ook voor september de melkprijs verder heeft verhoogd. De wisseling van de wacht houdt verband met de ontwikkeling op de zuivelmarkt. De verwaarding van melkpoeder stond de afgelopen maanden onder druk en daarmee vervalt voor Vreugdenhil de ruimte om de melkprijs verder op te voeren. Vreugdenhil staat nog wel als tweede uitbetaler in de vergelijking te boek, zowel bij de kale melkprijs als bij de weide melkprijs. Bij de maximale melkprijs, dat is de prijs inclusief alle beschikbare toeslagen en premies, staat het zuivelconcern op de zesde plaats.

De DCA-notering van magere melkpoeder is zelfs van ruim €4.000 teruggezakt tot €3.545 per ton. De kaasprijzen (Gouda, Edam) houden, ondanks een zomerdipje, stand ruim boven de grens van €5.000 per ton.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden