jadimages / Shutterstock.com

Nieuws Melkaanvoer

Melkproductie in VS zet duidelijk tandje bij

20 September 2022 - Wouter Baan

Voor het eerst dit jaar laat de Amerikaanse melkproductie serieuze groeicijfers zien, dat wijzen de aanvoercijfers over augustus aan.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In augustus produceerden Amerikaanse melkveehouders 8,26 miljoen ton, een stijging van 1,7% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit de cijfers van het Amerikaans landbouwministerie (USDA). De groei komt vooral uit grote melkveestaten als Californië, Idaho en New York. 

Met deze groei wijkt de melkproductie duidelijk af van de stabiele trend die tot nu toe zichtbaar was. Tot juni was er sprake van een lichte krimp en in juli kwamen de aanvoercijfers nipt boven het niveau van 2021. Nu zet de Amerikaanse melkproductie dus een tandje bij, seizoensmatig is er wel sprake van een daling.

Hogere melkprijzen
De toegenomen melkproductie komt door een hogere productie per koe. Deze laat nog altijd een opwaartse trend zien. Het aantal koeien is bijna hetzelfde als vorig jaar. Het USDA rapporteert 9,43 miljoen geregistreerde melkkoeien, slechts 11.000 minder dan vorig jaar in augustus.

De fors gestegen melkprijzen in de VS motiveren melkveehouders om de productie op te voeren. De melkprijs is ten opzichte van een jaar geleden met ruim 40% gestegen tot omgerekend ruim €50 per 100 kilo. Wel is sinds juli sprake van een dalende trend doordat de Amerikaanse cheddarprijzen onder druk staan.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden