Vreugdenhil

Interview Patrick Besten

Vreugdenhil positief over werving boeren over grens

22 September 2022 - Klaas van der Horst

Vreugdenhil Dairy Foods is volop bezig om melkveehouders te werven. Dat gebeurt in Nederland, maar sinds kort ook in België. Directeur Milk Supply Patrick Besten en zijn team hebben inmiddels de eerste keukentafelgesprekken gevoerd over de grens, in de provincie Antwerpen. Vanuit Gorinchem is dit gebied goed te bereiken.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Besten: "Voorlopig richten we ons op melkveehouders in de provincie Antwerpen. Dat is vlak over de grens en het sluit goed aan bij de regio in Noord-Brabant, waar we al volop actief zijn."

Er wordt wel eens gezegd dat je een Belg in dienst moet hebben om Belgische melkveehouders te werven. Hoe ervaren jullie dat?
"Als je verderop in België actief wordt, geldt dat misschien, maar niet in de regio waar wij nu actief zijn. Cultureel gezien ligt dat zo dicht bij Brabant, dat wij daar niets merken van beletsels. Wij ervaren een goede belangstelling en serieuze  gesprekken."

Binnen enkele jaren in België opbouwen richting 100 miljoen kilo

Patrick Besten (Vreugdenhil)

Zijn er al veehouders gecontracteerd? En wat is de doelstelling?
"We zijn nog volop in gesprek met melkveehouders. We verwachten de eerste overeenkomsten binnenkort af te sluiten, maar we zijn ook nog maar kort geleden begonnen met werven. Voor sommige melkveehouders geldt 1 oktober wel als uiterste datum waarop moet worden opgezegd om per 1 januari te kunnen leveren, maar dat speelt ook in Nederland. De doelstelling is om in België geleidelijk, binnen enkele jaren, op te bouwen richting de 100 miljoen kilo."

In Zuid-Nederland, met name Brabant, zijn jullie al met veel succes bezig. Waar komt dat door?
"Wij staan dichtbij de melkveehouders, de relatie is voor ons belangrijk: korte lijnen en een praktische instelling. Daar hoort natuurlijk een goede melkprijs bij. We horen vaak terug dat het bij ons allemaal zo eenvoudig en benaderbaar is. Geen ingewikkelde verhalen en procedures. Veel boeren die naar ons overstappen, hebben in hun hoofd al veel eerder besloten om weg te gaan bij hun bestaande verwerker. Voor hen gaat het daarna alleen nog maar om de keuze waarheen. Vaak valt die keuze uit in onze richting. Vorig jaar hebben we ruim 100 miljoen kilo extra melk aangenomen, dit jaar nemen we nog 50 tot 100 miljoen kilo extra aan in Nederland. Er is belangstelling genoeg. Nieuwe melkveehouders uit Nederland én België blijven welkom."

Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox