KWS

Aangeboden door KWS

Snelle Lente Rogge na MKS? Ook dat kan

26 September 2022

Wanneer maïs in de vorm van Maïskolvensilage (MKS) geoogst wordt, moet het vanggewas uiterlijk 31 oktober gezaaid worden en niet voor 1 oktober. De extra plantresten die bij MKS op het land achterblijven, zijn heel welkom. Het organische stofgehalte in de grond gaat normaal bij de teelt van maïs omlaag, met MKS gaat het er juist op vooruit. Dat is een heel groot voordeel van de oogst van maïs in deze vorm.

Het toevoegen aan effectieve organische stof uit de gewasresten kan vergeleken worden met het opbrengen van 20 ton compost per hectare. Het organische stofgehalte stijgt daardoor met 0,1%, waardoor de grond vocht beter vasthoudt en mineralen beter beschikbaar komen.

Het is geen probleem om de achtergebleven gewasresten voldoende onder te werken wanneer maar met een gekartelde schijveneg gewerkt wordt. Dat kan – heel efficiënt - in één werkgang in combinatie met het zaaien van de Snelle Lente Rogge. Zo krijgt dit nagewas nog kans om zich voor de winter voldoende te ontwikkelen.

Wilt u meer informatie over de voordelen van Snelle Lente Rogge voor uw bedrijf? Kijk dan op de website of informeer er naar bij uw regionale KWS-adviseur. 

Deze businesscase is powered by:
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden