pixinoo / Shutterstock.com

Nieuws Melk

FrieslandCampina verhoogt garantieprijs

26 September 2022 - Klaas van der Horst

FrieslandCampina verhoogt de garanteprijs voor oktober met nog een euro. De biologische garantieprijs wordt met nog veel meer verhoogd. Volgens FrieslandCampina gaat het vooral om correcties die de prijzen doen stijgen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Met de jongste verhoging komt de garantieprijs voor oktober uit op €62,25 per 100 kilo. De verhoging vindt vooral plaats via de eiwitprijs. Afgaande op de bekendmaking van FrieslandCampina is de verhoging enkel het gevolg van een correctie, van eerder te laag ingeschatte prijzen van concurrenten. "De verwachting is dat de referentieprijzen iets zullen stijgen," meldt het bedrijf.

Volgens de Boerenbusiness Melkprijsvergelijker komt de kale melkprijs van FrieslandCampina voor oktober uit op €61,48 per 100 kilo. De weidemelkprijs komt uit op €62,98, terwijl de maximale melkprijs (inclusief PlanetProof-toeslag) uitkomt op €66,18 per 100 kilo. Andere bedrijven in de melkprijsvergelijker hebben nog geen oktoberprijs bekendgemaakt.

De biologische garantieprijs wordt met €2,75 verhoogd naar €65,50 per 100 kilo. Deze verhoging lijkt niet alleen het gevolg van een correctie. FrieslandCampina meldt namelijk dat deze prijs 'inclusief een positieve correctie is als gevolg van hogere referentieprijzen voor biologische boerderijmelk in de afgelopen periode'. Ook hier wordt verwacht dat de referentieprijzen de komende tijd licht zullen stijgen.

Door de sterke verhoging van de biologische melkprijs schiet de prijs van FrieslandCampina in de biomelkprijsvergelijker van Boerenbusiness naar een voorlopig record van €69,43 per 100 kilo.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden