Agrifoto

Analyse Ruwvoer

Vraag naar ruwvoeders blijft goed

11 Oktober 2022 - Wouter Baan

Zonder dat de interesse extreem is, blijven ruwvoeders goed gevraagd. Melkveehouders moeten dit jaar als gevolg van de droogte rekening houden met de tegenvallende gras- en maisoogst. De hoge melkprijs stelt ze in staat om om tot zaken te komen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het groeiseizoen is nu echt zo goed als over. Op een paar percelen na zit de mais in de kuil. Afgelopen week maakten veel melkveehouders gebruik van een paar droge dagen om nog een laatste snede gras binnen te halen. Door de vele regenval in september zijn veel weilanden redelijk hersteld. Toch hebben melkveehouders vaak minder ruwvoer geoogst dan vooraf gedacht.

Op zoek naar ruwvoer
De snel stijgende prijs van fosfaatrechten verklapt dat melkveehouders niet massaal afscheid nemen van minder productieve koeien. De hoge uitbetalingsprijzen motiveren om stevig door te melken, temeer omdat de zuivelmarkt er redelijk solide bijligt. De prijsdalingen die zichtbaar zijn, bedreigen de melkprijzen nog niet. Zodoende zijn melkveehouders vaak op zoek naar ruwvoer om de voorraden voor de winter op orde te hebben. Er is geen sprake van paniek. Wel is er bovengemiddelde koopinteresse bij overwegend gelijkblijvende prijzen op dit moment.

De DCA-indicatieprijs van snijmais blijft deze week op €95 per ton. Het ziet er niet naar uit dat de grens van €100 spoedig gepasseerd wordt. De markt lijkt wat af te vlakken, doordat de voorraden per saldo niet tegenvallen. Datzelfde geldt voor andere voeders als weidehooi en kuilgras. Ook de stroprijzen blijven met €135 per ton op hun plek. De aardappelreststromen stijgen deze week wel in prijs, door een aanhoudend sterke vraag. De prijs van bierbostel noteert stabiel op €4,05 per procent droge stof. 

Klik hier om de prijzen in te zien. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden