Dafinchi / Shutterstock.com

Nieuws Melk

Wintertoeslag geeft impuls aan melkprijs Vreugdenhil

12 Oktober 2022 - Klaas van der Horst

Vreugdenhil Dairy Foods houdt de melkprijs voor september gelijk, maar betaalt vanaf die maand wel een wintertoeslag. Leveranciers ontvangen daarmee wel flink meer melkgeld per 100 kilo.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Dankzij de wintertoeslag van €3,90 per 100 kilo ontvangen leveranciers een kale melkprijs van €64,17 per 100 kilo. Dit is de prijs exclusief btw, bij een jaarleverantie van 1 miljoen kilo en standaardgehalten voor vet en eiwit (4,42%/3,57%). Een ondernemer kan maximaal €65,67 per 100 kilo beuren. Dat is de prijs inclusief weidetoeslag. Met deze prijzen is Vreugdenhil de best betalende partij in de Boerenbusiness Melkprijsvergelijker als het gaat om de kale melkprijs en de weidemelkprijs.

Biologische melkprijs
Vreugdenhil houdt ook de vet- en eiwitprijzen voor biologische melk gelijk aan die van augustus. Volgens de Boerenbusiness bio-melkprijsvergelijker ontvangen leveranciers daarmee een melkprijs van €66,59 per 100 kilo.  Dit is het geval bij een jaarleverantie van 1 miljoen kilo, ex btw en bij bovengenoemde standaardgehaltes.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden