Shutterstock

Analyse Ruwvoer

Prijzen stro en weidehooi zetten stapje omhoog

18 Oktober 2022 - Wouter Baan

De vraag naar ruwvoeders is aanhoudend goed en dat resulteert deze week in hogere prijzen voor weidehooi en stro. Verder wordt in de markt definitief de balans opgemaakt, nu de gras- en maisoogst definitief in de kuil liggen. 

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De omstandigheden op de markt zijn intussen wel bekend. Door de droge zomer zijn de voorraden bij melkveehouders teruggelopen, of minder aangevuld dan vooraf ingecalculeerd. Ondersteund door de hoge uitbetalingsprijzen begeven melkveehouders zich daarom als koper op de markt. De ruwvoerhandel loopt volgens handelaren goed door, zoals dat al weken aan de gang is.

Hogere prijzen voor stro en weidehooi
De DCA-indicatieprijs van weidehooi zet deze week een stap omhoog en stijgt met €10 tot €195 per ton (franco geleverd). Voor goede kwaliteit wordt al meer dan €200 betaald, claimen handelaren. Ook de stroprijzen trekken aan. Zowel tarwe- als gerstestro stijgt met €5 tot €140 per ton. Een krapper wordend aanbod ligt aan de basis van de prijsstijging. De prijs van snijmais blijft stabiel op €95 per ton. Een maand geleden bleek snijmais bijna uitverkocht, maar de soep blijkt nu minder heet te worden gegeten. De beschikbaarheid houdt niet over, maar het is wel verkrijgbaar.

De markt van bierborstel is redelijk in balans bij gelijkblijvende prijzen. De indicatieprijs van bierborstel blijft gelijk op €4,05 per procent droge stof. Voor levering in het noorden van Nederland liggen de prijzen nog iets hoger.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden