Milcobel

Nieuws melk

Milcobel ziet donkere wolken boven zuivelmarkt

19 Oktober 2022 - Klaas van der Horst

Milcobel handhaaft de melkprijs voor  de maand oktober op het niveau van de vorige twee maanden. Dit gebeurt in een omgeving waar de internationale zuivelmarkt duidelijk terugvalt, zo meldt de onderneming. Sterke prestaties van de diverse businessunits maken het vooralsnog mogelijk om zich aan de negatieve ontwikkelingen te onttrekken.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Onder meer de hyperinflatie en de stijgende grondstof- en energieprijzen hebben een duidelijke impact op de marktsituatie. Daarom is volgens de zuivelcoöperatie voorzichtigheid geboden.

De reëel uitbetaalde melkprijs bij maximale toeslagen en volumepremies (behorend bij een aanvoer van 2,7 miljoen liter) blijft staan op €61,16 per 100 liter, zo wordt gemeld. Volgens de Belgische Melkprijsvergelijker van Boerenbusiness (volume 1,3 miljoen liter) staat de Milcobel-prijs op €59,98 per 100 liter. 

Voor de maand oktober moet Milcobel FrieslandCampina en ook A-ware boven zich dulden qua melkprijs.

De Belgische coöperatie meldt dat het in de voorbij weken een succesvolle ronde van regionale ledenvergaderingen heeft belegd. Er werd volop gedebatteerd over de versterking van de coöperatieve werking en de uitrol van een nieuw vormings- en opleidingsplan. Er is onder meer een e-learning platform voor leveraars gelanceerd.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden